Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.192.92.49 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
3 berichten.
gerda lokman gerda lokman uit Amsterdam heeft geschreven op 21 januari 2022 om 13:16
bij he uitruimen van mijn opslag kwam ik een doos tegen met allerlei priveherinneringen zoals over het Vrouwenbevrijdingsfront, waar ik zelf lid van ben geweest, veel blaadjes en informatie van paarse september en de dochters van \bep en een beschrijving van het paardendefile in het Vondelpark. \ik zou graag zien dat deze dokumentatie op een goede plek trecht kwam.
Tanya von Barnau Tanya von Barnau uit Berlijn heeft geschreven op 23 januari 2020 om 09:10
Dank u wel voor de overduidelijke bijdrage in de Groene “was will der mann”. Het heeft me geinspireerd om weer aan te knopen bij mijn gedachten en kunstwerk van 30 jaar geleden, toen ik trouwens in Amsterdam leefde. Nu met 60 sta ik er anders voor, maar door het door u geboden perspectief, krijg ik toch weer een duidelijker inzicht in toen en nu. en ja de tijden lijken harder / extremer geworden. Heb ook meteen het boek van Katja Silverman gedownload, aangezien ik ook een echte filmfan ben en geloof in het effect op mannen en vrouwen door het beleven van films; het liefst in het donker met een voor mij anoniem publiek. (groepstherapie) Ook de Berlinale 2020 thematiseert “was wollen wir” ?
Tammo Schuringa Tammo Schuringa uit Haarlem heeft geschreven op 4 mei 2017 om 10:15
Geachte mevrouw Meijer, Het afgelopen jaar heb ik allerlei kaarten verzameld van kaartenseries waarbij 2 vrouwen elkaar de liefde verklaren, allemaal ruim 100 jaar geleden. Het lijken lesbische taferelen, maar wat is hun geschiedenis? De kaarten zouden een meer algemene uiting van de vrouwenemancipatie rond 1905 kunnen zijn, maar ook zouden het geënsceneerde theaterscènes kunnen zijn, waarbij vrouwen zowel de vrouwen- als de mannenrol spelen. Heel graag zou ik meer over de context van (de ontstaansgeschiedenis van) deze kaarten te weten zien te komen, ik hoop dat u mij verder kunt helpen. Graag stuur ik u binnenkort een paar afbeeldingen. Met vriendelijke groet, Tammo Schuringa