Een nieuw boek

(samen met Joost Kircz)
“Stoeten Ritseldingen”, het Schrijversprentenboek over F. Harmsen van Beek

F. Harmsen van Beek is de schrijversnaam van Frederike Martine ten Harmsen van der Beek (1927-2009), oorspronkelijk tekenaar en illustrator, die vanaf 1958 ook haar gedichten begon te publiceren.
Stoeten Ritseldingen, schrijversprentenboek 59, wordt uitgegeven door De Bezige Bij, in samenwerking met het Letterkundig Museum. Het boek beslaat 144 pagina’s op 21 x 26 cm kleurendruk. De vormgeving is van Piet Schreuders. Dit boek geschreven en samengesteld door Joost Kircz en Maaike Meijer, is eigenlijk ook een illustratorsprentenboek. Het boek opent met een uitvoerig essay van Meijer over de veelzijdigheid van Harmsen van Beeks kunnen en de opmerkelijke vervloeiingen van zogenaamde hoge kunsten als dichten en schilderen naar ambachten als kunstknippen, beschilderen van eieren en noten, maken van lappendekens en het verzamelen van objecten.

Lees hier de folder over de drie nieuwe boeken over F. Harsmen van Beek

Ga voor onderwijs, onderzoek en maatschappelijke projecten van het Centrum voor Gender en Diversiteit naar: https://www.maastrichtuniversity.nl/research/institutes/centre-gender-and-diversity